Tajemství prostopášného mládence - Jindra, Jaromír (Fortuna Libri, 2020)
Po smrti knížete Bořivoje se Radostic a jeho žena Anežka rozhodnou vrátit do rodných Zabrušan. Cestou jsou přepadeni a Anežku lupiči odvlečou do opuštěného domu blízko vsi Břevnova. Anežka uteče a bloudí neznámou krajinou. Radostice, připoutaného ke stromu, zachrání od jisté smrti Slepec a jeho dcera a všichni tři zamíří do Zabrušan. Tam se v Mojslavově dvorci shledají rozdělení manželé, stejně tak Radosticův zachránce a jeho dcera Plavuna. Objeví se tu také kupec Bogatovič, který v Čechách pátrá po svých příbuzných a zároveň hledá bezpečí pro sebe a svou krásnou dceru Natašku. Poklidný život vesnice a vztahy v ní však nenaruší jen nově příchozí, hrozbou je i válka českého knížete a Lučanů a přítomnost muže, který chystá vraždu knížete Spytihněva. A na Mojslavova nástupce Radostice se nečekaně valí nutnost postavit se problémům nejen místním.