Paní ze Severu. Mathildino tajemství - Bomann, Corina (Euromedia Group, 2020)
Jižní Švédsko, rok 1931. Mathilda právě ztratila matku, když ji ve škole ve Stockholmu vyhledá hraběnka Agneta Lejongardová. Majitelka panství se jí představí jako její poručnice a vezme ji s sebou na Lejongard. Rozlehlé pozemky a nádherný panský dům Mathildě trochu nahánějí strach. Navíc jí hraběnčini synové dávají pocítit, že k nim nepatří. Agneta je však vázána dávným slibem, o kterém zachovává mlčení. Evropě hrozí nová válka a vztahy na panství naruší odhalené tajemství. Mathilda zjistí, že jí nezbývá než se vydat na vlastní cestu za štěstím.