Vilma běží o život - Pažoutová, Naďa (Albatros, 2019)
Vilma běhá závody celkem běžně již od první třídy. Tentokrát však bude závodit v Africe za zachování domorodých kmenů a zvířat v deštném pralese. Vilma je tak natěšená na domorodce a exotickou faunu, že se zapomene a ztratí se uprostřed neprostupné džungle. Naštěstí ji najde domorodý chlapec a přesto, že každý mluví úplně jiným jazykem, poznává Vilma postupně způsob života domorodců, jejich úžasnou schopnost orientace v džungli a naprostý soulad s přírodou. Publikace vyšla jako oceněný rukopis literární soutěže Albatros na téma: Když nemůžeš, přidej