Strážci Sovího vrchu - Švrček, Jan (Albatros, 2019)
Pete se v třídní hierarchii nenalézá právě na vrcholu a kamarádství s novou spolužačkou Alicí a skautíkem Romanem mu v tomto směru může pouze uškodit. Navíc mu zpočátku oba připadají potrhlí, protože místo toho, co si o nich myslí spolužáci z party Skateboard Zombies, se zajímají o volavky na nedalekém Sovím vrchu. Když se ale s nimi nakonec vydá na dobrodružnou záchrannou výpravu, objeví úplně jiný svět, ve kterém není třeba nic předstírat