Zmizení Edwina Lindy - Žák, David Jan (Albatros, 2019)
Poslední rok byl pro Edwina jako zlý sen. Potom, co zmizel ve skalách jeho otec a málem přišel o maminku, začínají i na Edwina dorážet temné síly. Brzo si uvědomí, že se jim musí postavit čelem a bojovat, stejně jako hrdinové jeho milovaných fantasy knížek. Spolu s kamarády se rozhodne ochránit tajemství, které mu zanechal otec: mapu Šumavy a záhadný zápisník, který by v rukou mocných proměnil šumavské hvozdy v kamennou poušť