Pohlednice z Itálie - Brown, Alexandra, 1977- (Metafora, 2020)
Nález deníku z poloviny 20. století přiměje Grace vydat se po stopách jeho pisatelky Connie, která během války přišla o milovaného muže, s nímž byla těhotná. Grace se snaží najít Conniiny příbuzné a přitom sama nachází své štěstí. Grace Quinnová pronajímá skladové prostory a občas, když nájemníci zemřou, je musí i vyklízet. V jednom takovém skladu najde hotový poklad - drahocennou uměleckou sbírku Angličanky Connie Levinové. A najde také její deník s několika dopisy. V deníku se dočte, že Connie v sedmnácti letech otěhotněla, ale její milovaný padl v 2. světové válce. Connie se přesto nenechala zlomit a dál bojovala o svou nemanželskou dceru i své vlastní štěstí. Grace, která má sama zlomené srdce a fůru starostí, se nechá inspirovat Conniinou odvahou a nezdolností a vydává se po jejích stopách, které ji vedou do Itálie. Chce najít Conniinu dceru, aby jí mohla předat nejen její dědictví, ale i příběh její matky. Při hledání ale nachází mnohem víc..