Nebe nad Kilimandžárem - Jacobs, Anne (Euromedia Group, 2021)
Charlotta Harmsenová sní o dalekém světě a cestách do exotických zemí a nijak nepospíchá s manželským svazkem. Je jí dvaadvacet let, když dostane nabídku k sňatku od mnohem staršího Christiana Ohlsena. Jeho obchod, kde se prodává exotické koření, tabák a zboží ze zámoří, ji fascinuje natolik, že nabídku přijme. Ale zanedlouho toho trpce lituje. Christian ji podvádí, a navíc stojí před finančním krachem. Charlotta si uvědomuje, že mají jen jedinou šanci na budoucnost - opustit rodnou zemi a kdesi daleko začít nový život