Případ rozvaděných bratrů - Češka, Stanislav (Moravská Bastei Moba, 2021)
Píše se rok 898 a Moravské království musí po smrti krále Svatopluka bojovat o svoji existenci. Ze západu útočí Frankové, z východu zase Maďaři. Přesto se Mojmírovi II. daří navázat na dědictví velkého královského otce a udržet vládu. Bohužel přichází nečekaný úder od jeho nejbližšího příbuzného, mladšího bratra Svatopluka. Navíc je zavražděný Nerad, zástupce Branislava, velitele Mojmírových stráží. Zdá se, že Nerad musel zemřít, protože zjistil něco velice závažného