Pověsti o zámcích - Drijverová, Martina (Edika, 2020)
V příbězích na stránkách této knížky se několikrát setkáte s Bílou paní, budete tajit dech při duelech udatných rytířů, uslyšíte cinkat zlaťáky a budete se bát přízraků a dalších nevysvětlitelných úkazů. Autorka na vás nechá dýchnout slavnostní atmosféru hodovních síní, ale dostanete se také do podzámčí, kde život často nebyl jednoduchý. Dočtete se, jaké se dochovaly pověsti o českých a moravských zámcích: Bruntál, Zelená Hora, Rájec nad Svitavou, Plumlov, Strážnice, Chropyně, Červená Lhota a další