Tady straší naši - Krolupperová, Daniela (Pikola, 2020)
Anetka bydlí v Novém Strašecí, chodí do první třidy a moc se jí stýská po její babičce, která odjela na dlouhou dovolenou. Každý den babičku vyhlíží, a tak když se jednoho dne babička objeví u jejich vrátek, je Anetka nejšťastnější holčičkou na celém světě. A to ještě netuší, že její babička není jen tak obyčejná babička. Je totiž kouzelná! Anetku tak čeká úžasná cesta do kouzelného městečka Staré Strašecí, které je plné pohádkových bytostí