Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky - Černík, Zbyněk (Host, 2020)
Medvědi bývají jak známo spíše samotáři, ovšem bručoun Nedvěd a malinký Miška jsou výjimka. Tihle dva spolu dokonce bydlí v jednom brlohu! Co v brlohu?! On je to vlastně útulný lesní byteček s ledničkou a mrazákem v kuchyni, což je pro mlsné medvědy ze všeho nejdůležitější vybavení. A Nedvěd i Miška jsou mlsní převelice. Věčně mají chuť na něco dobrého, oba zkrátka myslí břichem. Povahou jsou ovšem každý jiný: Miška rád zkouší nové věci, zatímco Nedvěd riskuje velice nerad. Asi už se z něj stává páprda! Anebo že by přece jen ne? Veselé medvědí příběhy se skvěle hodí jako první čtení pro začínající čtenáře