Bylo nás pět - Poláček, Karel (Fortuna Libri, 2016)
Rok na maloměstě, viděný klukovskýma očima, připomíná všechny sezónní dospělé i dětské zábavy, životní styl i hierarchii obyvatel malého města za první republiky. Kouzelná knížka, napsaná v době okupace, byla zároveň i autorovým posledním dílem a našla velkou odezvu mezi čtenáři všech věkových kategorií.