Případ děsivé masky. Vzpomínky budějovického kata IV - Jindra, Jaromír (Lirego, 2021)
Na zasedání budějovické městské rady pod vedením váženého purkmistra Floriána Kudrny se mělo toho dne jednat o rozšíření staré budovy radnice zakoupením vedlejšího měšťanského domu. Ne všichni radní ale s takovým nápadem souhlasili, schylovalo se k velké hádce, kterou však náhle přerušil přízrak umrlce, mířícího s nožem v ruce k purkmistrovu stolu