Mariana a rozteklý kopeček - Košťák, David (Albatros, 2020)
Mariana se s maminkou přestěhovala do velkého města. K jejímu překvapení je tam ale příliš velké horko a málo zelených kopců, ze kterých by se daly válet sudy. Aby maminka svoji dcerku rozveselila, koupí jí alespoň kopeček pistáciové zmrzliny. Horko je ale neúprosné a zmrzlina se začne roztékat. Podaří se Marianě před letní výhní ochránit malé pistáciové človíčky?