Zapomenuté jehňátko - Davies, Kate (Fragment, 2021)
Už celý týden prší a malý Ben se raduje, že nebude muset do školy. Právě bylo vyhlášeno nebezpečí povodní. Hladina nezadržitelně stoupá a Ben si všimne, že na pastvině, kterou již voda zaplavuje, uvízlo jehňátko. Podaří se zachránit zmoklého trosečníka a vrátit ho k jeho mamince? Příběh je inspirován skutečnou událostí, která je popsána v závěru knihy, stejně jako několik zajímavostí o ovcích a pár dobrých rad, jak se postarat o své zvíře během povodní.