Belgravia - Fellowes, Julian, 1949- (Jota, 2021)
Sophia a Edmund spolu protančili celý večer. Ples u vévodkyně z Richmondu však přeruší špatná zpráva: Napoleon Bonaparte se blíží a britské vojsko se mu musí postavit. Když se mladí milenci rozloučili, Sophia náhle zbledne. Ještě přece nemůže tušit, že její milý v bitvě u Waterloo padne a i jí už se svíčka života krátí. Co tedy dívku tak rozrušilo? Román je skvělým, barvitým popisem anglické společnosti, a to jak horních, tak dolních vrstev. Má vše, co mělo Panství Downtown: dokonalou atmosféru, drama a nezapomenutelné postavy