Démon přichází v mlze - Nesměrák, Martin (Moravská Bastei Moba, 2022)
Poblíž hradu Landštejna jsou vysazeny dvě nové kolonizační osady. Jejich výstavba se však nečekaně komplikuje a osadníci jsou sužováni neznámým zlem. Opakované krádeže nářadí v jedné z osad, které jsou zpočátku spíš jenom nepříjemné, vyvrcholí tragédií, kdy je za podivných okolností surově zavražděn zástupce lokátora spolu s mladou dívkou, a posléze je druhá osada napadena neznámými ozbrojenci. Na zamské stezce je v téže době ubit jeden z landštejnských vojáků. Souvisejí spolu všechny tyto zločiny? Anebo je časová a prostorová shoda jenom náhodná? A kdo jsou ti tajemní ozbrojenci, kteří se pohybují v blízkosti hradu a zanechávají za sebou širokou krvavou stopu?