Odbočka v lesích - Karolová, Kateřina (Nakladatelství XYZ, 2022)
Parta přátel vyráží na dovolenou do zapadlé horské oblasti na východě Čech. Na krajinu padá tma a skupina se rozhodne použít lesní zkratku, kterou objeví ve staré mapě. Poznámka na okraji před zpustlou cestou varuje, přesto se všichni do hlubin lesa vydají. Netuší ale, jak děsivé tajemství se mezi stromy skrývá. Les uprostřed Beskyd totiž není obyčejný a nerad se vzdává toho, co už jednou pohltil