Páté jablko - Chalupová, Lenka (ČAS, 2022)
Román, jehož dramatický děj se odehrává v poválečných letech, představuje osudy rodiny Francových z Hané. Bouřlivé události společenské a politické ale rozhodně nepřinášejí tolik vytoužený klid