Pojď trochu blíž - Abbott, Rachel (Mladá fronta, 2021)
Brzy přijdou. Přicházejí každou noc. Zatímco se z nebe snáší sníh, jistá mladá žena se naposledy nadechuje. O pětadvacet kilometrů dál mlčky sedí dvě ženy ve zšeřelé kuchyni. Nemluví spolu, protože už není co říkat. Jiná žena nasedá na letadlo, aby unikla muži, který se jí snaží ukrást život. Dříve nebo později se ale bude muset vrátit.Tito cizí lidé mají jedno společné. Každý z nich udělal špatné rozhodnutí - a teď už nemají na vybranou. Zanedlouho už si nebudou cizí, stane se z nich rodina.Když šéfinspektora kriminálky Toma Douglase povolají na chladné, opuštěné místo podezřelé vraždy, vrtají mu hlavou otázky. Co je oběť zač? Odkud přišla? Jak se tam dostala? Kolik lidí musí ještě zemřít? Kdo je ovládá a jak pachatele zastavit?