Za každou lží - McDonald, Christina (Vendeta, 2022)
Kriminální psychothriller angloamerické autorky. Jak dokážete, že jste to neudělali, když si to nepamatujete? Eva Hansenová se probouzí v nemocnici poté, co ji zasáhl blesk, a zjišťuje, že její matka Kat byla zavražděna. Evu našli v bezvědomí na stejné ulici o kus dál. Nepamatuje si, co se stalo, ale policie ji vážně podezřívá. Odhodlaná očistit své jméno se Eva vydává ze Seattlu do Londýna - Katina původního bydliště - aby vypátrala odpovědi. Ale jak postupně odhaluje pečlivě střežená tajemství své matky, Eva si brzy uvědomí, že někdo nechce, aby se dozvěděla pravdu. A když se jí navíc v hlavě začnou vynořovat vzpomínky plné násilí, Eva neví, jestli může vůbec někomu důvěřovat. Nejméně ze všeho sobě. Nakladatelská anotace