Léto vlků - Rosenfeldt, Hans, 1964- (Host, 2021)
Úvodní část série kriminálních románů, které se odehrávají v Haparandě, malém a téměř zapomenutém městečku na švédsko-finském pomezí. Mrtvá vlčice. Předání zásilky drog, které se zvrhne v masakr. Výjimečně schopná nájemná vražedkyně. A městečko Haparanda na odlehlém švédském severu se ocitá krůček od absolutního chaosu. Když jsou v žaludku mrtvé vlčice objeveny lidské ostatky, je policistce Hanně Westerové jasné, že letošní léto nebude jako ostatní. Nález si policie záhy propojí s krvavým drogovým obchodem, který měl proběhnout na hranicích s Finskem. Hanna a její kolegové dělají, co je v jejich silách, ale čas hraje proti nim, a navíc nejsou jediní, kdo pátrá po odpovědích. Když se objeví tajuplná a nebezpečná žena Katja, odstartuje to řetězec brutálních událostí, které nikdo nečekal. Během pouhých pár dnů se život v Haparandě převrátí vzhůru nohama. V neposlední řadě pro samotnou Hannu, kterou situace nakonec přinutí střetnout se s vlastní minulostí. Nakladatelská anotace. Kráceno