Dnes ještě ne - Mornštajnová, Alena, 1963- (Česká povídka (Listen, 2022)
Antologie patnácti povídek českých autorů o vztazích, životních rozhodnutích, o tom, co udělat ještě dnes - nebo dnes ještě ne? Radomír nemá pocit, že by mu v životě něco scházelo, dokud na šachovém fóru nepotká Jarmilu. Kdežto Milan je na tom přesně naopak - Gábinu sice miluje, ale jeden večer, ten dnešní večer by potřeboval strávit bez ní. Jarek by Annu a jejich dvě děti nejraději neopustil už ani na vteřinu - a nic by neměnil, zatímco rodinu Tomáše čeká úplně nový začátek a namísto života ve městě stará chalupa na venkově. Vypravěč povídky Markéty Pilátové nic měnit nehodlá, ale musí se při čekání na svou laçadoru obrní trpělivostí a také Věře se čekání vyplatí. Kamil jakožto vědec postupuje v milostném životě přísně exaktně, Zuzana překvapuje sama sebe a Viky si odmítá vybírat mezi Jerrym a Vaškem. Dnes ještě ne. Nakladatelská anotace