Po schodech nahoru, po čumáku dolů - Součková, Zuzana, 1962- (Esence, 2022)
Autorčina pátá kniha fejetonů, úvah a povídek ze života, s humorným nádechem a nadhledem. Nezkrotná autorka tentokrát napsala živelnou knihu, která popírá veškerá pravidla psaní. Knihu „Po schodech nahoru, po čumáku dolů“ nelze žánrově zařadit. Bez upozornění se zde prolíná humorný fejeton ze života s povídkou, která je absolutní fikcí, za kterou následuje romantická úvaha. Čtenář vlastně vůbec neví, co bude číst a co najde na další stránce. Až do posledního řádku je udržován v napětí otázkou - Co přijde teď? Je tohle ze života, nebo se to nemohlo nikdy doopravdy stát? Autorka, která svým pozitivním přístupem k životu motivuje nejen ženy ze svého blízkého i vzdáleného okolí, všem čtenářům vzkazuje: „Vyjít z komfortní zóny každého posílí. Proto jsem napsala knihu, která vás nenechá v klidu, neukolébá do letargie, ale určitě pobaví, rozesměje a možná i rozpláče. Raději se pohodlně usaďte a pak, lidé, čtěte!“ Nakladatelská anotace. Kráceno