Žena v bílém - Collins, Wilkie, 1824-1889 (1400, 2022)
Detektivní román s hororovými prvky líčí romanticky laděný příběh manželství, uzavřeného ze zločinné ziskuchtivosti. Příběh je zachycen formou úryvků z deníku sestry mladé manželky a mladého učitele kreslení, který vytrvalostí, odvahou a důvtipem přispěl největší měrou k odhalení a odčinění zosnovaného zločinu. Autorovo vypravěčské umění spočívá vedle mistrné stavby celého příběhu ve výstižné charakteristice jednajících osob a ve vystižení záhadné a pochmurné atmosféry