Železná rukavice - Niedl, František (Moravská Bastei MOBA, 2022)
Ondřej z Rohatce se usadil na hradě Jenčov, který dostal od markraběte Karla za služby, jež mu prokázal při tažení v Itálii. Avšak ne všichni jsou z takového stavu nadšeni. Co je asi může k tomu bezvýznamnému hrádku přitahovat? A proč musí kvůli tomu umírat lidé? Jsou to ložiska železné rudy, nacházející se na pozemcích náležejících k Jenčovu. A tak se křivoklátský purkrabí Chval z Valdéře nezastaví před ničím, co by mu dopomohlo k získání onoho zboží. Přesvědčí krále Jana Lucemburského, aby darovací listinu jeho syna markraběte Karla zneplatnil. Poslechne Karel, jehož vliv a oblíbenost v království neustále stoupá, svého otce?