Mazlivý pejsek - Ciprová, Oldřiška (Grada Publishing, 2020)
Amálka, Jáchym a Robin moc rádi pomáhají při ošetřování a záchraně zvířátek. Dozvědí se tam spoustu užitečných informací, například jak pečovat o zraněné srnečky nebo proč nepomáhat ptáčátkům zpět do hnízda. A taky proč nezavírat živá stvoření v parném létě v autě. Právě kvůli tomu se děti seznámí s mazlivým bíglíčkem Fidem. Musí se na záchranné stanici zotavit a Amálka o něj láskyplně pečuje. Jaký bude další Fidův osud