Hnědáček a nalezená podkova - Hrachovcová, Michaela (Advent-Orion, 2021)
Hnědáček zahlédl u řeky krásné koně. Úplně jiné než je jeho statný kamarád Toník, který pomáhá v lese stahovat dřevo. Rozeběhne se k nim, ale než je dožene, koně jsou pryč. V řece však najde krásnou podkovu. Hrozně rád by ji měl na svých kopytech. Je však ještě příliš malý, a tak svůj poklad ukryje.