Nové příběhy se šťastným koncem: Promrzlá volavka - Francová, Veronika (Fragment, 2021)
Tadeáš s Agátou našli u zamrzlého rybníka prochladlou volavku. Společně se ji pokusí dostat do bezpečí. Venku mrzne, až praští, a tak sourozenci Tadeáš s Agátou vyrážejí v doprovodu tatínka bruslit na rybník. Když Tadeáš usedne na otočenou pramičku, aby si odpočinul, zaslechne šramocení. S tátovou pomocí loďku obrátí a najdou pod ní promrzlou volavku. Je úplně zesláblá a vyhladovělá. Ani se nebrání, když ji začnou balit do deky, aby ji dopravili do záchranné stanice. Dorazí včas? Dokážou podchlazeného ptáka ještě zachránit? Nakladatelská anotace