Řekni, že jsi Tachovská - Tachovská-Vestman, Kateřina (Moravská Bastei Moba, 2022)
Na pozadí historických událostí se v této knize rozvíjejí osudy dvou významných brněnských rodin – česko-německých Uxů, zakladatelů Slévárny bratří Uxů na Plotní a české rodiny Tachovských, někdejších majitelů největší brněnské drogerie na České. Autorka, potomek obou těchto rodin, líčí autenticky, jak do jejich života zasáhly dramatické dějinné události od dob mocnářství po vznik republiky, přes obě světové války až do dnešních dnů