Adam detektivem - Kotová, Marcela (Grada Publishing, 2021)
Knížka pro všechny děti, které zajímá práce policisty nebo detektiva. Adamova dobrodružství jsou oživena nápady na hry, hádankami a detektivními úkoly. Snad každý kluk by se chtěl stát policistou, jezdit autem s majáky, nosit uniformu, střílet z pistole, honit zloděje a řešit záhadné případy. Adámek po tom také touží a jeho sen se mu skoro splní na dětském letním táboře malých detektivů. Řešení úkolů a detektivní pátrání jsou pro něj hračka, velká zábava a dobrodružství, při kterém navíc pozná spoustu nových kamarádů. Úkoly, náměty na hry a hádanky za každou kapitolou poslouží k ověření znalostí všech malých detektivů. Nakladatelská anotace. Kráceno