Nalezená srnčata - Francová, Veronika (Fragment, 2022)
Markétka a její rodina mají návštěvu z Německa. Christian přijel na výměnný pobyt a Markétka si přeje, aby si to u nich co nejvíce užil. Vezme ho proto do lesa, aby mu ukázala tajné místo, kde schovává krabičku s poklady. Když její fenka Táňa začne vzrušeně štěkat, utíkají za ní a v trávě najdou dvě malá srnčata. Vypadají opuštěně, a tak se je rozhodnou odnést domů. Brzy ale zjistí, že to nebyl dobrý nápad.