Ela v zemi trollů - Fišarová, Michaela (Albatros, 2021)
Příběh desetileté Ely je dětským cestopisem po Islandu, ve kterém spolu s ní můžeme zažít dobrodružné poznávání daleké země, jejich obyvatel i tajemných trollů. Ela odcestuje s rodiči na daleký Island a rozhodne si psát cestovatelský deník. Tak vzniká vyprávění malé Ely, která nás seznamuje s životem na krásném i tajemném ostrově plném sopek a ledovců pohledem malého děvčátka. V knížce nechybí ani malý slovníček neznámých výrazů a místopisných míst