Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové? : nemělo by se to říkat, ale-- - Šírová, Zdena, 1947- (XYZ, 2013)
Autorce knihy se zcela nečekaně naskytla možnost, aby s touto výjimečnou ženou strávila několik měsíců před její smrtí. Společně s autorkou můžeme nahlédnout do soukromí slavné herečky a poznat ji i mimo divadelní prkna, která znamenají svět