Smrt v ledu - McCulloch, Amy (Euromedia Group, 2022)
Thriller, v němž se k nástrahám nelítostné přírody Himalájí přidává ještě hrozba stejně nelítostného vraha.Novinářka Cecily se vydává se skupinou odvážlivců do Himálaje, aby pokořila jednu z nejvyšších hor světa. Plánuje o náročném výstupu napsat reportáž, která ji konečně proslaví. Kvůli této cestě se vzdala mnohého – vztahu i úspor –, ale věří, že se to vyplatí. Když jeden z horolezců zemře, všichni to považují za tragickou nehodu. Každý ví, že hory jsou nemilosrdné. Jenže poté co se najde další mrtvý, Cecily pochopí, že kromě nelítostné zimy, vichru a ledu tady číhá ještě jedno nebezpečí – vrah! V této nadmořské výšce vás policie neochrání. Nikdo vás neuslyší volat o pomoc. A když si Cecily nedá pozor, další na řadě bude ona...