Nejdůležitější na světě je kouzelné jablko - Braunová, Petra (Albatros, 2021)
Maruška chodí do druhé třídy a má hlavu plnou fantazie: ráda si povídá s vymyšlenými postavami a ztrácí se v představách, které jsou víc než skutečné. Její kamarádka Veronika by to taky chtěla umět, a tak ji Maruška na jednu výpravu do světa fantazie vezme s sebou. Když se vrátí, něco je jinak – v Maruščině kapse se objeví červené jablíčko. Co je to za kouzlo?