Zahrada - Dvořáková, Petra (Host, 2022)
Hlavní hrdina se vrací do domu svých prarodičů. Trpí syndromem vyhoření, pocitem zklamání a frustrací ze svého života. Doufá, že právě zde najde cestu, jak dál naložit se svým životem. Stará neobývaná vila se zanedbanou zahradou. A jedna velká životní prohra. Pětatřicetiletý Jaroslav se vrací do domu svého dětství ve chvíli životního zlomu. Po zpackané církevní „kariéře“ hodlá začít znova, poprvé sám za sebe. Snad s trochou naděje, ale především s pocitem vyhoření a cizoty vůči všemu a všem. Jediným útočištěm se mu stává zanedbaná zahrada a práce v ní. V samotě mezi stromy, keři a květinami se pokouší vtisknout svému životu ještě nějaký smysl