Šikovný syslík - Pospíšilová, Zuzana (Fragment, 2022)
Kája a Lenka mají novou spolužačku z Ukrajiny. Natálka zatím neumí moc dobře česky, zato velmi pěkně fotí. Holky napadne, že by ji mohly vzít do nedaleké syslí kolonie, kde by se daly pořídit zajímavé snímky. Během pozorování roztomilých hlodavců si všimnou mláďátka ležícího opodál. Vypadá to, že už nežije, když ale pohne tlapkou, děti si uvědomí, že ještě nic není ztraceno.