Mají v nebi skleničky? - Preissová, Martina, 1975- (CPress, 2022)
Maminka má ambice. tatínek má maminku, housle a králíky. Děda malíř a děda vinař mají (alespoň občas) odpovědi na Marjánčiny otázky. A pak je v Praze revoluce, doba dělá kotrmelce a všichni dospělí je dělají spolu s ní. Praha je daleko, Rakousko blízko a nejdnou se do něj smí. Přelomový školní rok 89/90 zvídavýma očima malé holky z jihomoravské vinařské vesnice