Brontík: Rytíř z pravěku - Brezina, Thomas (Fragment, 2017)
Dvojčata Týna a Tobík jedou se školou na výlet a samozřejmě sebou vezmou své pravěké kamarády Brontíka a Létavce. Při prohlídce hradu si všimnou nenápadného zaprášeného obrazu. Je na něm maličký, velmi hubený rytíř. Jeho brnění je pomačkané a zrezivělé. Pak se stane divná věc - rytíř na Brontíka mrkne! A toho hned napadne, že se musí za neznámým rekem vypravit. Jak jen tenhle střemhlavý let do středověku dopadne?