Brontík: Vzhůru do pravěku - Brezina, Thomas (Fragment, 2017)
Týna s Tobíkem ukrývají ve strýčkově domě dinosaury - malého Brontíka a ptakoještěra Létavce. Bohužel o nich ví i profesor Karoch a reportér Louda. Chtějí dinosaury chytit, zkoumat a proslavit se tím. Při jedné honičce Létavec spolu s ostatními kamarády proletí časem až do pravěku. Ani tam ale nejsou v bezpečí: ve vodě na ně zaútočí ještěr a na souši zas obrovský tyranosaurus. Podaří se jim vyváznout se zdravou kůží?