Hovory s TGM: scénář k filmu s úvodním slovem autora - Kosatík, Pavel (Euromedia Group, 2018)
Hovory s TGM jsou nejen knihou Karla Čapka, která v letech 1928-1935 zachytila život a názory prvního čs. prezidenta. Dnes jsou už i celovečerním filmem, který v režii Jakuba Červenky a podle scénáře Pavla Kosatíka vznikl ke 100. výročí republiky. Kniha obsahuje scénář filmu, fotografie z jeho natáčení a úvodní text autora. Scénář i film jsou zasazeny do historie, ale obracejí se k současnému stavu naší demokracie. Propojují minulost s dneškem. Jak praví jeden ze sloganů filmu: "Jsou otázky, na které je třeba si odpovědět v každé době."