Jak se dělá chalupa - Nepil, František (Agentura V. P. K., 1996)
Autor se zmiňuje o všech strastech i radostech člověka, který manuální prací objevuje krásy všedního dne na vesnici, raduje se z prostých věcí a maličkostí, které si sám vyrobil. Ilustrace V. Renčína. 15.10.1996 Čná.Úsměvné vyprávění o tom, jak si městský člověk kupuje, staví a opravuje na venkově chalupu.