Kavárna ve Vídni: Pohnutá doba - Lacrosse, Marie (Euromedia Group, 2022)
Vídeň, konec 19. století. Mladá Žofie z Werdenfelsu často utíká z pochmurné atmosféry rodičovského domu do nádherné kavárny svého měšťanského strýce. Tady pozná Richarda von Löwenstein, osobního přítele korunního prince Rudolfa. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Žofiina nejlepší přítelkyně Mary Vetserová zase horuje pro ženatého korunního prince. Bez ohledu na všechna Žofiina varování Mary dokonce přistoupí na milostný vztah s Rudolfem. Nikdo však netuší, že právě tohle otřese císařstvím v samotných základech.