Kuba nechce prohrávat - Braunová, Petra (Albatros, 2021)
Třeťák Kuba má v novém školním roce pořádnou zlost. Všichni ve třídě se zajímají o nového spolužáka a Kuba tak nerad prohrává - na hřišti i ve školní lavici.Jakub po prázdninách vyrostl, zesílil a už se moc těší do školy. Třída ale vítá nového spolužáka, který se Kubovi ani trochu nelíbí. Sebastián umí dobře česky i anglicky, učení zvládá na jedničky a fotbal mu jde ještě o trochu líp než Kubovi. Kéž by ho tak Kuba mohl v něčem porazit, pořádně mu to nandat. Začátek nového školního roku mu pěkně zhořkl v ústech. Ke všemu neštěstí navíc ze školy odchází milovaná paní učitelka Provazníková, protože bude mít miminko. Jak se asi Kuba vyrovná s novým panem učitelem a protivným Sebastiánem?