Andělé pláčí - Smith, Wilbur (Klokan, 2002)
Zouga Ballantyne, jeho sestra doktorka Robyn a spolehlivý stopař Jan prožívají další dobrodružství v africké buši na území bývalé bájné říše vládce Monomatapy. Vrcholí válka, při které se bílí i černí obyvatelé Jižní Rhodesie marně snaží zastavit postup agresorů. Nedotknutelnost vlastního území bohužel obhájit nedokázali a zůstali celým západním svobodným světem.