Plavba snů - Křížek, David (MCU s. r. o., 2022)
Strhující vyprávění o plavbě otce a jeho desetiletého syna na malé plachetnici přes Atlantik. Kluci a holky se dozví o krásách i nástrahách moří a oceánu. Kniha zároveň seznámí čtenáře se základními pojmy z prostředí jachtingu, získají informace o meteorologii, o živočiších i o zemích, kterými hlavní hrdinové proplouvají. Zjistí, co obnáší plavba v bouři nebo zda je možné setkat se na moři s nebezpečnými piráty. Vyprávění doprovází autorovy vlastní ilustrace.