Šipka a Koumes: Mise detektivové - Álvarez, Blanka (Mozkohraní, 2022)
Kniha je psaná zábavným stylem, udrží pozornost i dětí, které jinak nerady nebo málo čtou. Většina dětí totiž miluje výzvy. Není třeba knihu číst rychle a ani to není žádoucí. Stačí každý den něco málo přečíst, pozorně a soustředěně hledat stopy, které kniha nastiňuje, a plnit následné úkoly. Zábavná kniha plná výzev, úkolů a hádanek, které děti postupně řeší. Představuje praktickou pomůcku pro trénink pozornosti, kterou ocení všechny děti, avšak nejvíce ty s ADHD. Autoři jsou odborníci v oboru dětské psychologie a psychoterapie.