Zázrak o Vánocích - Zobačová, Hana (Portál, 2022)
Vánoční příběh chlapce Šimona a jeho se ster vypráví o tom, že je krásné dárky dostávat, ale stejně krásné může být i dávat.Šimon je kluk jako každý jiný. Chodí do druhé třídy, moc ho neposlouchají písmenka, má mladší sestru Anežku a taky jednu starší, Sandru, ale té už je dvanáct a je občas trochu divná. Jednoho večera zažije Šíma pravé předvánoční dobrodružství: ocitne se sám na zasněženém náměstí. Nikde nikdo. Jen on, bílé náměstí, kašna, stánky připravené na adventní trhy a krásný tajemný vyřezávaný betlém. A ten večer se stane zázrak: jedna figura z betléma, ta nejmenší hned u zábradlí, Šímovi přímo před očima obživne.