Když se vosy vyrojí - Rejfová, Marie (Mystery Press, 2021)
Další z řady humorně laděných detektivek. Mladá a energická učitelka Josefína Divíšková v honbě za vrahem fušuje do řemesla šarmantnímu komisaři Tvrdíkovi. Jakmile se svérázná učitelka Josefína Divíšková rozhodne uspořádat letní výtvarný kurz na statku pod zříceninou hradu Krákorec, nečeká, že by se mohlo přihodit něco vážnějšího než dva týdny nudy zpestřené nanejvýš hašteřením důchodců bez jakéhokoli talentu. Když je však nalezena mrtvola jednoho z frekventantů, pochopí, že má o zábavu postaráno. Kdo je vrahem? Někdo z obyvatel statku, zejména pak alkoholu a metalu holdující majitelův syn Pavel? Nebo snad některý z účastníků kurzu? Vrásky na čele Josefíně způsobí i parta brigádníků na Krákorci, zvlášť když se ukáže, že je mezi nimi dcera komisaře Tvrdíka, k níž se Josefína snaží najít cestu. První kroky, které v tomto směru učiní, ale dopadnou poněkud katastrofálně. Ostatně jako vždy... Nakladatelská anotace. Kráceno